Köpa hus

Ett husköp går inte att jämföra med andra dyra föremål. Då man köper bil så behöver man förstås en duktig säljare som förklarar allting omkring den nya bilen, och som guidar en fram till det bästa alternativet för den budget man har. Med ett hus blir detta viktigare än någonsin. Egentligen är det ett under att det fortfarande finns hustillverkare som har säljare som inte alls verkar så intresserade av att sälja. Många blir förvånade då de mejlar eller ringer en hustillverkare och inte får svar på flera veckor.

Då man bygger ett hus så står man ju inför en process som kommer att ta tid och som kommer att kräva ett fungerande samarbete. Som ägare till huset vill man förstås uppleva ett förtroende för tillverkaren som ska sätta ihop alla delarna och se till att allting kommer på plats som det ska och i tid. Då en säljare svarar snabbt och utförligt på de frågor man har så ger det en känsla av hur jobbprocessen kommer att se ut. Säljare för hustillverkare är deras ansikten utåt, och de är också en indikation om hur företaget beter sig mot sina kunder.

Med tanke på detta så kan man vara extra noga med att analysera hur man bemöts av säljaren som svarar ens första förfrågan om att bygga hus. Får man raka svar på sina frågor redan från start så kan man räkna med att det fortsatt blir på det viset. Dessutom är det viktigt att man känner att ingen fråga är dum eller ointressant. Tillverkaren av nyckelfärdiga hus är kanske proffs på allt som ingår, men det betyder inte att de ska köra över kunden och inte förklara hur det hela går till och vad som kan förväntas. Liksom i alla andra lägen så är en vänlig och rak kommunikation mycket viktig för alla som är inblandade i husbygget.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.