Vitaminer

Det bästa när det gäller att inta vitaminer är att göra det på morgonen efter frukost och inte göra det på fastande mage. Detta för att inte riskera att vitaminerna inte tas upp av kroppen, detta gäller särskilt B-vitamin och C-vitamin som är vattenlösliga. Fettlösliga vitaminer som A-vitamin, D-vitamin, E-vitamin och K-vitamin tas med fördel i samband med att du äter annat fett.
Hur vet du vilket vitamin du behöver? Olika brister har olika symptom. B-vitamin finns i flera varianter, B-, B1-, B2-, B6- och B12-vitamin och brist på dessa syns bland annat genom trötthet, minskad aptit, hudförändringar med mera. B-vitaminer är nödvändiga för flera av kroppens funktioner
Brist på D-vitamin kan ge benuppmjukning hos vuxna och engelska sjukan hos barn. D-vitamin är nödvändigt för att kroppen ska kunna omsätta kalk och fosfat och ge dig starka tänder och skelett.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.